De Vrije Universiteit Brussel staat al meer dan 50 jaar voor vrijheid, gelijk(waardig)heid en verbondenheid en dat leeft sterk op onze campussen bij zowel studenten als personeel. Bij de VUB vind je een diverse verzameling aan persoonlijkheden: innovators pur sang, maar vooral mensen die 100% hun authentieke zelf zijn. Met zo’n 3500 medewerkers zijn we de grootste Nederlandstalige werkgever, in de privésector, in Brussel; een internationale stad waarmee we ons maar al te graag verbinden en waar(rond) onze 4 campussen gelegen zijn.
Ons onderwijs en onderzoek zijn gegrond op het beginsel van vrij onderzoek met het oog op de vooruitgang van de mensheid. We verwerpen elk louter gezagsargument en waarborgen de vrije oordeelsvorming die nodig is voor de maatschappelijke inschakeling van dit basisbeginsel.
De VUB is autonoom en wordt democratisch beheerd. Daarmee waarborgen we het uitoefenen van de fundamentele vrijheden binnen onze universiteit, maar ook het recht van de Universitaire Gemeenschap om deel uit te maken van het beleid van de Universiteit en de controle hierop.
Tot de zending van de Universiteit behoren:
Wij werven een ambitieuze pre- of postdoctorale onderzoeker aan als lid van ons onderzoeksteam in het Europese onderzoeksproject MHealth4All.
Het project richt zich op het ontwikkelen en implementeren van een evidence-based digitaal communicatie- en informatieplatform voor anderstalige migrantenpatiënten en hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, om hen te ondersteunen bij het verbeteren van de toegang tot geestelijke gezondheidszorg in Europa.
Om dit doel te bereiken is interdisciplinair onderzoek nodig om inzicht te krijgen in welke informatie- en communicatietrategieën mogelijk effectief zijn in een verscheidenheid aan Europese contexten.
Het project wordt gefinancierd door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF) en wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met verschillende internationale partners: de Vrije Universiteit Amsterdam (Nederland), de Universiteit van Hamburg-Eppendorf (Duitsland), de Universiteit van Surrey (VK), de Universiteit van Alcala (Spanje), de Universiteit van Genua (Italië), de Universiteit van Vilnius (Litouwen), de Universiteit van Warschau (Polen), de Universiteit van Nitra (Slowakije), alsook met verschillende stakeholders uit de praktijk.
Jouw takenpakket omvat de volgende taken:
onderzoek (via kwalitatieve bevraging) van de belangrijkste belemmeringen inzake toegang tot de geestelijke gezondheidszorg voor anderstaligen en een analyse maken van de communicatie-, opleidings-/trainings- en praktische behoeften van anderstaligen en zorgverstrekkers om deze toegang te bevorderen. Onderzoek omvat:
Wat verwachten wij van jou?
Je beschikt over:
Een bijkomende plus:
Je bent iemand die:
Word jij onze nieuwe collega?
Wij bieden je een tijdelijke (deeltijdse) aanstelling (50% - 70%, te bespreken) als pre- of postdoctorale onderzoeker aan, te starten vanaf 15 augustus 2022 (te bespreken) tot en met 31 december 2024.
In functie van je competenties en eerdere relevante werkervaring (anciënniteit), ontvang je een salaris gekoppeld aan een van de loonbarema’s die door de overheid worden vastgelegd voor pre- of postdoctorale wetenschappelijke medewerkers.
Bij de VUB garanderen we een open, betrokken en diverse werkplek en bieden we je kansen om je carrière (verder) uit te bouwen.
Daarnaast geniet je van voordelen als:
Spreekt deze functie je aan?
Herken jij jezelf in het functieprofiel dat wij zoeken? Aarzel dan niet langer en bezorg ons via mail (antoon.cox@vub.be en koen.kerremans@vub.be) tegen vrijdag 17 juni 2022 ten laatste de volgende documenten:
Wij zullen potentiële kandidaten eind juni/begin juli uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.
Heb je vragen over deze functie? Contacteer dan prof. dr. Antoon Cox (antoon.cox@vub.be)